Zoom için önemli bir güncelleme yayınlandı!

0
587 okunma
Zoom

Evde kaldığımız şu günlerde işlerimizi halledebilmek için video konferans uygulamalarına başvuruyoruz. Bunların başında genellikle son zamanlarda popüler olan Zoom geliyor. Zoom’un güvenlik sorunlarını yazılarımızda sıkça dile getirmiştik. Şirket 90 günlük bir güvenlik düzeltme süresi istemişti ve bugün ilk güncellemeyi yayınladı. İşte detaylar.

Zoom

Önemli sorunlar bu güncelleme ile düzeltildi

Bugün, Zoom’un son haftalarda karşılaştığı birçok şikayeti ele almak için tasarlanmış  Zoom 5.0 güncellemesi kullanıma sunuldu. Bu yeni güncellemeyle birlikte Zoom güvenlik sorununu bir nebze de olsa çözebilmek amaçlanmış. Toplantılara katılımcı girişini durdurma, katılımcıları atma ve toplantılarda ekran paylaşmayı ve sohbet etmeyi kısıtlama özellikleri uygulamaya 5.0 güncellemesi ile geldi.

Bu değişikliklerin çoğu troll hackerların izinsiz bir şekilde toplantılara girmesi ve uygunsuz içerik paylaşımlarını engellemek için yapılmış gibi gözüküyor.

Zoom ayrıca uygulamanın güvenlik şifreleme yöntemini AES 256 bit GCM olarak güncelliyor. Bu uçtan uca şifreleme kadar güvenli olmasa da yine de güvenliği bir tık daha yukarıya taşıyor. Ayrıca ticari müşteriler, bazı toplantıların Çin’deki sunucular üzerinden yönlendirileceğine dair endişeler ortaya çıktıktan sonra, müşteriler artık Zoom toplantıları için hangi veri merkezi bölgelerinin toplantı trafiğini işleyeceğini de kontrol edebilecek.

Kullanıcı sayısı önemli derecede arttı

Zoom, Coronavirüs pandemisinden önce Aralık ayında günde 10 milyon civarı kullanıcı için hizmet veriyordu. Fakat Mart ayına baktığımız zaman bu kullanıcı sayısının 200 milyon civarına ulaştığını görüyoruz. Şirket CEO’su Eric S. Yuan güvenlik tedbirleri için 90 günlük süre istemesinden 20 gün sonra bu güncellemeyi çıkartması şirketin çok hızlı tedbir alabildiğine işaret ediyor.

Kaynak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz