Ana SayfaGüncelYouTube, arama motorlarına kontrol paneli ekliyor!

YouTube, arama motorlarına kontrol paneli ekliyor!

YouTube Covid-19 tedbirleri kapsamında önlemler almaya devam ediyor. Şirket bu sefer de internette gezerken gördüğünüz bir haberin doğruluğunu teyit edebileceğiniz bir kontrol paneli üzerinde çalışıyor. Ancak bu özelliğin kullanım alanı biraz sınırlı kalıyor. Çünkü yalnızca en son yayınlanan haberler üzerinde bu özelliği kullanabileceksiniz.

YouTube

YouTube ‘nin bu kontrol paneli, Uluslararası Gerçek Kontrol Ağı’nın etik kodunu sağlayan ve ClaimReview’ın etiketleme sistemi standartlarını karşılayan üçüncü taraf yayıncılardan bilgi getiriyor. Buna FactCheck.org, PolitiFact ve Washington Post Fact Checker gibi şirketler de dahil.

Bu özellik Hindistan ve Brezilya’da uzun zamandır kullanımdaydı

Bu panel, önceki zamanlarda Hindistan ve Brezilya için YouTube tarafından hizmete açılmıştı. Google, Covid-19 ile mücadele için 6.5 Milyar Dolar bütçe ayırmasından sonra bu özellik tüm dünya için resmi olarak duyuruldu. Yani bu özellik önceden var olmayan ve şimdi var olan bir özellik değil. Bu özellik daha önce vardı ama daha yeni Hindistan ve Brezilya dışındaki ülkeler için kullanıma sunuldu. Fakat henüz tüm ülkelerde kullanımda değil. Bu konuda YouTube ‘un acele etmesi gerekiyor. Çünkü her geçen gün Covid-19 veya diğer konular fark etmeksizin yalan haberler ciddi oranda artıyor. Bu da çok tehlikeli bir durum oluşturabiliyor. Bu panel, özellikle yalan haberlere karşı insanların daha bilinçli olması konusunda çok ciddi etki yaratacak gibi gözüküyor. Umarız diğer şirketler de YouTube ‘u örnek alır ve yalan haberler konusunda tedbirler alır.

Tüm gelişmelerden hızlıca haberdar olmak için takipte kalmayı unutmayın!

Kaynak  

Talha Saygılıer
Talha Saygılıer
Sosyopat Yazarı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir