Ana SayfaGüncelFacebook, Instagram Lite uygulamasının fişini çekti!

Facebook, Instagram Lite uygulamasının fişini çekti!

Son birkaç yılda bazı sosyal medya platformları, uygulamalarının Lite‘ sürümleri ile düşük kaliteli donanıma sahip cihazları kullanan kişilerin ilgisini çekmeye çalıştı. Ancak, sosyal medya devi Facebook, Instagram Lite uygulamasını geliştirmeyi bırakmaya karar verdi. Şirket şimdi ana Instagram uygulamasını yüklemek için kullanıcıları yönlendiriyor.

Instagram Lite

Instagram ve diğer uygulamaların düşük özellikteki sürümü, bazı ek özellikler eklenmiş Web görünümü tarayıcısı gibidir. Instagram Lite başlangıçta ilk olarak Haziran 2018’de Meksika’da test edildi ve daha sonra diğer birçok bölgede kullanıma sunuldu.

Facebook sözcüsü açıklama yaptı

Facebook sözcüsü bu konu hakkında “Instagram Lite ‘ın uygulamasının kullanımını bitiriyorlar” dedi.  Ancak Facebook, kullanıcıların sosyalleşmek için Instagram’ın normal uygulamasını kullanmasını önerdi. Facebook ayrıca bu uygulamanın “testinden” dersler alacağını açıkladı, ayrıca şirketin gelecekte daha iyi bir Lite sürümü sunabilme ihtimali oldukça yüksek.

7 ayda 1 Milyondan fazla indirilmişti

Yabancı bir haber sitesi olan Android Police’ye göre uygulama son güncellemesini 12 Ekim 2019’da almıştı. Son güncellemeden kapatıldığı tarih olan 12 Mayıs 2020’ye kadar 1 Milyondan fazla kullanıcı kazanmıştı. Bu kullanıcı artışını yaşatan en büyük etkenlerden birisi de Instagram Lite’ın en düşük özellikte cihazda bile rahatça çalışabilmesi.

Ancak şirketin şu anda yönlendirme yaptığı ana uygulaması öyle değil. Düşük özellikteki cihazlarda Lite sürümüne kıyasla çok daha sağlıksız çalışıyor. Bu kapatma hareketi kullanıcıları olumsuz yönde etkiledi.

Umarız ki Facebook bu hareketinden geri adım atar ve Instagram Lite uygulamasını tekrar kullanıcılarına daha gelişmiş bir şekilde sunar.

Kaynak

Talha Saygılıer
Talha Saygılıer
Sosyopat Yazarı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir