Ana SayfaSosyal MedyaFacebookInstagram'da sevilen özellik Facebook'a da geldi!

Instagram’da sevilen özellik Facebook’a da geldi!

Tiktok’a rakip olmayı amaçlayan şirket, Instagram Reels’i popüler sosyal medya platformu olan Facebook’a da entegre etti.

Kısa süreli video platformları arasındaki rekabet her geçen gün yeni bir boyut kazanmaya devam ediyor. En çok tercih edilen sosyal medya platformu Facebook, geçtiğimiz Ağustos ayında, adeta en büyük ezeli rakibi olan TikTok’a karşı Instagram Reels özelliğini kullanıcılarının beğenisine sunmak için çalışmalara başladı. Şirket, bu özelliğin kapsamını genişletmek için yeni bir adım daha attı. Reels’i ana mobil uygulamasıyla entegre etti.

Facebook Reels, ana sayfaya başa tutturuldu

TikTok’a alternatif olarak geliştirilen Facebook Reels, mobil uygulamadaki Haber Kaynağı kısmında görünecek. Aynı Instagram’da olduğu gibi, kullanıcılar arkadaşı olduğu kişilerin paylaştığı kısa biçimli videoları ana sayfada bulacaklar. Yeni özellik ayrıca gruplarda da çalışacak. Böylelikle Facebook’ta toplu vakit geçirenler hep birlikte Reels videoları izleyebilecekler.

facebook

Haber Kaynağındaki Reels bölümüne ve doğrudan ana sayfanın üst kısmına “Oluştur” düğmesi yerleştirildi. Burada kullanıcılar video çekme, müzik ekleme, galerideki görüntüleri içe aktarma ve metin oluşturma gibi araçlara erişebilecekler. Sesleri Facebook’un hazırladığı kitaplıktan ekleyebileceğiniz gibi, direkt akıllı telefonunuzun mikrofonunu kullanarak da kaydedebileceksiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir