YouTube, hiç kuşkusuz dünyanın en büyük içerik platformu konumunda. Son olarak yeni bir arayüzü test etmeye başladı. Yeni özellik, kanal sahiplerinin arayüzünü daha dikkat çekici hale getirmek için tasarlandı. Birçok kişi için ciddi bir gelir kapısı olan platform, tasarımında yapmak istediği birkaç değişikliği kullanıcılarının beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

YouTube, küçük değişikler yapsa da uzun zamandır temel görünümünde büyük bir değişikliğe gitmiyor. Daha önce de içerik üreten kanallara yönelik yenilikleri yapan platform, kanal arayüzünü daha belirgin hale getirmek için kolları sıvadı

İşte YouTube’un yeni kanal arayüzü özellikleri

YouTube, yeni tasarımında kanal sahibinin profil fotoğrafını daha büyük bir şekilde gösteriyor ve ortaya taşıyor. Kanalın ismi ise profil fotoğrafının üstüne taşınıyor. Platform bunun dışında tasarım, mevcut abone sayısı ve abone ol kırmızı butonunu veya abone olduğunuzu gösteren gri butonu bozmadı.

Platform bu tasarımla birkaç yeniliği de test ediyor. Yeni özellikte kanalın kısa bir açıklaması olan bir bölüm mevcut olacak. Hakkında kısmına tıklayarak kanala ait bilgilere ulaşılıyor. Ücretli abonelik hizmeti olan Katıl düğmesi, daha önce Abone ol butonunu yanındaydı. Yenilikle beraber bu düğme ortaya alındı. Yeni tasarım şimdilik sadece Android cihazlarda görünüyor. Bu özelliğin tüm cihazlara gelip gelmeyeceği ise merak konusu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz