Ana SayfaSosyal MedyaTwitterTwitter, Instagram’ın popüler bir özelliğini alıyor

Twitter, Instagram’ın popüler bir özelliğini alıyor

Sosyal medya devleri, son özellikle son yıllarda kullanıcı sayılarını bir hayli arttırmış durumda. Kendi aralarında da ciddi bir rekabet içerisinde olan platformlar, yeni özelliklerini deneyerek kullanıcıların deneyimini arttırma çalışmalarını sürdürüyor. Öyle ki bazen birbirlerinde popüler olan bir özelliği kendilerine uyguluyorlar.

Twitter’dan “Yakın Arkadaşlar” hamlesi

Twitter, son dönemde yeniliklerini arka arkaya duyurmaya başladı. Platform, son olarak da Instagram’ın popüler bir özelliğini getiriyor. Yakın Arkadaşlar olarak bilinen bu özellik, Instagram kullanıcılarının hikaye paylaşımlarını isteklerine göre kendi belirledikleri bir grup insanın bunu görmesine yarıyor.

Twitter, geçtiğimiz Temmuz ayında buna benzer bir özellik özerinde çalışsa da bir sonuca varmamıştı. Ancak şirket bu sefer bu konuda iddialı bir hazırlık yapıyor. Sızan bilgilere göre bu yakın arkadaş grubu sürü anlamına gelen “Flock” olarak adlandırılacak. Flock, 150 kişiye kadar ekleme yapabilecek özelliğe sahip olacak.

Instagram’da takip ettiğiniz bir kullanıcı sizi yakın arkadaşlar listesine eklediğinde hikaye kısmında yeşil çerçeve ile kendini gösteriyor. İddialara göre Twitter’da önderilen tweetlerin altında “Paylaşımı yapan kişi sizi sürüsüne eklediği için bu tweeti görebiliyorsunuz” şeklinde bir yazı kullanıcıları karşılayacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir