Google Hangouts vs Zoom : Hangisi daha iyi?

0
1.013 okunma

Coronavirüs yüzünden zamanımızı evlerimizde geçirmemiz gerekiyor. İşlerimizi uzaktan halledebilmek için video konferans uygulamalarını kullanmak zorunda kalıyoruz. Bu yazımızda sizlere Google Hangouts ve Zoom‘un avantaj ve dezavantajlarını ele alacağız.

Google Hangouts

Google Hangouts

Google Hangouts , teknoloji devinin ücretsiz görüntülü ve sesli aramaların yanı sıra grup mesajlaşma uygulamasıdır. Bir çağrı başlatmak için bir Google hesabınızın olması gerekir. Bir Google Hangouts sohbetine geçen haftalara kadar 150’ye kadar kişiyi davet edebilir ve aynı anda yalnızca en fazla 25 kişi video görüşmesine katılabilirdi.

Koronavirüs salgını zamanında Google, aynı zamanda işletme sürümü olan Google Meet‘in birçok özelliğini insanların, işletmelerin ve okulların bağlantıda kalmasına yardımcı olmak için ücretsiz olarak sunmaktadır Artık bir görüşmede ücretsiz olarak 250 katılımcıya kadar daha büyük toplantılar düzenleyebilirsiniz ve ayrıca toplantıları kaydedip Google Drive‘a kaydedebilirsiniz. 30 Eylül‘e kadar ücretsiz araçlardan yararlanabilirsiniz. 

Google’ın metinden konuşmaya özelliğiyle Hangouts Meet, toplantılarda veya görüntülü sohbetlerde gerçek zamanlı altyazı oluşturma seçeneğine sahiptir bu da işitme engelli veya ses seviyesini düşük tutması gereken kişiler için harika bir özellik. 

Google Hangouts’u iOS veya Android uygulaması, web tarayıcınız, Chrome uzantısını veya Gmail hesabınızı kullanarak kullanabilirsiniz. Bir çağrı başlatmak için hangouts.google.com‘u veya Gmail’deki kenar çubuğunu açın. Hangouts listesinden bir kişi seçin veya adını veya e-posta adresini arayın ve tıklayın. Video görüşmesi’ni tıklayın. Uygulamada açın ve + düğmesine dokunun . Ardından kişinizin adını veya e-postasını girin ve video görüşmesi başlatmak için kamera simgesine basın ve aramayı başlatın.

Zoom

Zoom


Zoom Video konferans uygulaması Android, iOS, PC ve Mac için mevcut. Uygulama, 100 katılımcıya kadar temel bir ücretsiz plan sunuyor . Küçük ve orta ölçekli işletme ekipleri (işletme başına ayda 15 $ 20 $) ve büyük işletmeler için işletme başına aylık 50 $ gibi fiyatlandırma seçenekleri vardır. Kullanıcılar toplantı sürelerini ayarlayabilir ve birden çok toplantıya aynı anda katılabilirsiniz. Tek bir Zoom video görüşmesine en fazla 1000 kişi katılabilir ve aynı anda ekranda 49 kişi görünebilir.

Uygulama, HD video ve HD ses özelliğine, eşzamanlı ekran paylaşımı ve ortak açıklama gibi işbirliği araçlarına, ve toplantıları kaydetme yeteneğine sahiptir. Outlook ve Gmail üzerinden toplantı planlama ve başlatmayı destekler. Örneğin, Gmail’de takvim simgesini, ardından toplantınızın saatini ve ardından Zoom Toplantısına Katıl altındaki bağlantıya tıklayın. Bir toplantı planlandıysa otomatik olarak orada çıkar.

Mikrofonunuz ve kameranız kapalıysa, Zoom’un yazılı sohbet yoluyla iletişim kurma seçeneği vardır (arayüz biraz Slack‘e benziyor). Bu özellik, çok geniş kapsamlı bir toplantısıysa veya eğitimde olduğu gibi soru fırsatı varsa da yararlı olabilir. 

Zoom’a kaydolmak ücretsizdir. E-postayla manuel olarak bir hesap oluşturabilir veya Google veya Facebook ile oturum açabilirsiniz. 

Zoom’u kullanırsanız, koronavirüs pandemisi sırasında popülaritesinin hızla artması nedeniyle ortaya çıkan güvenlik sorunlarını dikkate almanız gerekir. Gizlilik uzmanları, video konferans yazılımının gizlilik riskleri ve saldırıya açık güvenlik açıklarının yanı sıra Zoom Bombardımanıyla (davetsiz katılımcıların toplantılara girdiği ve toplantıları bozduğu olaylar hakkında) endişelerini dile getirdiler New York Eğitim Bakanlığı son zamanlarda öğretmenlere Zoom’u Microsoft Teams lehine kullanmayı bırakmalarını söylerken, güvenlik sorunları şirket tarafından geçtiğimiz günlerde ele alındı.

Ancak platformu hala kullanmaya devam ediyorsanız hesap açmadan kullanmanızı tavsiye ederiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz