Ana SayfaGüncelInstagram, ''Favori Kişiler'' özelliğini kullanıma sunuyor!

Instagram, ”Favori Kişiler” özelliğini kullanıma sunuyor!

Instagram son dönemlerde kullanıcıları şaşırtacak yeni güncellemeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Şimdiye kadar gönderileri, yükleme sırasına göre kullanıcıların karşısına çıkan platform; bu konuda önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Ana sayfadaki sıralama algoritmasını tamamen değiştirecek yeni bir güncelleme test ediliyor. Bunun için platform, favori kişiler seçeneğini aktif hale getirecek.

instagram

Instagram, gönderi sıralamanızı değiştirmeyi vaat ediyor

Instagram algoritması şu anda yayınlanan yeni gönderileri otomatik bir biçimde sıralamayı tercih ediyor. Ancak yeni güncellemenin kullanıma sunulmasının ardından kullanıcılar ana sayfaları için kişiselleştirme özelliğini aktif edebilecekler. Yapılacak çalışma, Android ve iOS kullanıcılarını yakından ilgilendirecek.

Uygulamada hangi gönderilerin karşınıza çıkmasını istiyorsanız, bu güncelleme ile birlikte sıralamaya hakim olabileceksiniz. Bu sayede takip edip de görmek istemediğiniz profillerle, çok aşağı kaydırma yapmadığınız sürece karşılaşmayacaksınız.

Resim

Kullanıcılar, favori kişilerini belirleyebilecek

Twitter’da @alex193a adlı bir kullanıcı tarafından keşfedilen çalışmaya göre kullanıcılar, istedikleri sayıda ‘favori’ kişi belirlenebilir. Bu profillerin yaptığı paylaşımlar, ana sayfanızda öncelikli olarak gösterilirken; karşı tarafa ise bunun için herhangi bir bildirim gönderilmeyecek. Öte yandan favorilerdeki kişilerin gönderileri daha üst sıralarda bulunacağı için, beğeni sayılarının da yükseltilmesi amaçlanıyor.

Resim

Uygulama şimdilerde yeni güncelleme üzerinde çalışmalara devam ediyor. Özellik çok yeni olmakla birlikte henüz daha geliştirme aşamasında. Gelecek zamanda kullanımına sunulması bekleniyor. Yeni gelişmelerden en hızlı şekilde haberdar olmak için takipte kalın!

Talha Saygılıer
Talha Saygılıer
Sosyopat Yazarı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir