Ana SayfaGüncelYouTube, çocuklara yönelik içerikler hakkında bir değişiklik yaptı!

YouTube, çocuklara yönelik içerikler hakkında bir değişiklik yaptı!

Günümüzde ebeveynlerin sıkça ihtiyaç duyduğu platformlardan biri YouTube. Çocukların ilgisini çeken milyonlarca videoyu bünyesinde barındıran platform, çocuk videoları için ebeveynlerin bir numaralı tercihi konumunda. Eğer daha önce çocuklara yönelik videolara denk geldiyseniz bazı durumların sinir bozucu olduğunu fark etmiş olabilirsiniz.

YouTube Music

YouTube, düşük kaliteli videoları öne çıkarmayacak

Çocuklar, sosyal medya pazarlaması için tehlikeli bir kitle. Yetişkinlerin aksine çok kolay kandırılabiliyorlar ve bazı ticari çalışmaların farkında olmuyorlar. Çocuklara yönelik olarak hazırlanan videolarda son dönemde ticari amaçların ne kadar ön planda olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. YouTube, içerik üreticilerine bununla ilgili uyarı yapmak için bildirim gönderdi.

Para kazanma sistemi değişiyor

Çocuklar için hazırlanan videolar rahatlıkla milyonlarca izlenmeye ulaşabilmekte. Kolayca milyonlarca ve hatta bazen milyarlarca izlenmelere ulaşabilen bu videolarda daha farklı bir para kazanma sistemi uygulanacak. YouTube şu an fazla detay paylaşmasa da içerik kalitesine göre ücret ödeneceğini söylüyor. Bu da içerik üreticilerinin kurallara daha fazla uyması gerektiği anlamına gelmekte.

Şu an gözdağı boyutunda yapılan uyarılar muhtemelen yavaş yavaş etki gösterecektir. Eğer bir içerik üreticisiyseniz ve çocuklara yönelik videolar oluşturuyorsanız YouTube’un topluluk kurallarına daha fazla özen göstermeniz gerekebilir.

Talha Saygılıer
Talha Saygılıer
Sosyopat Yazarı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir