Ana SayfaSosyal MedyaWhatsApp2021 yılında bu telefonlarda WhatsApp çalışmayacak!

2021 yılında bu telefonlarda WhatsApp çalışmayacak!

Dünyanın en popüler iletişim uygulamalarından birisi olan WhatsApp’tan kullanıcılarını üzen bir haber geldi. 2021 yılında bu telefonlarda WhatsApp çalışmayacak!

Hem iOS hem de Android cihaz kullanıcıları için destek sayfasını güncelleyen şirket, uygulamanın desteklemeyecek olan telefonları ayrı ayrı açıklamak yerine farklı bir yol izledi.

Listeye göre bu telefonlarda WhatsApp çalışmayacak

WhatsApp güncellemiş olduğu destek sayfasında iOS 9 yazılım güncellemesinin altındaki sürümlere sahip iOS kullanıcılarının artık WhatsApp’ı kullanamayacağını bildirdi. Yani iOS 9 ve üstü sürüme sahip olan kullanıcılar WhatsApp kullanabilecek. Android tarafında ise 4.0.3 sürümünden daha eski versiyonlara sahip telefonlar için maalesef ki artık WhatsApp çalışmayacak

Facebook’a bağlı olan WhatsApp’a göre, 2021’den itibaren yukarıda saydığımız sürümlerden daha eski sürümlere sahipseniz, akıllı telefonlarınızda WhatsApp çalışmayacak. SSS destek sayfasında WhatsApp, önümüzdeki yıldan itibaren WhatsApp’ın çeşitli Apple veya Android telefonlarda çalışmayacağını duyurmuş oldu.

telefonlarda whatsApp çalışmayacak

Bu kararın amacı mobil uygulamaların güvenlik sebebiyle sürekli güncel tutulması gerektiği yatıyor. Uygulamalar veri ihlallerinden kullanıcıları korumak adına güvenlik yamaları ile güncellenmektedir. Eski model telefonlarda ise bu güncellemeler aksıyor. Bu nedenle uygulamalar güvenlik güncellemesi alamayacak telefonlarda tabiri caizse ‘uygulamanın kullanılması engelleniyor’.

WhatsApp’ın 2021 yılı itibariyle kullanılamayacağı Android telefonlar ise: HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr ve Samsung Galaxy S2 gibi modeller yer alıyor.

WhatsApp’ın 2021 yılı itibariyle kullanılamayacağı iOS cihaz, iPhone 4 oluyor. Ancak kullanıcılar, iPhone ‘4S, 5, 5S, 5C, 6′ gibi telefon modellerine iOS 9 güncellemesini yaparlarsa WhatsApp’ı çalıştırabilecekler. 

Kaynak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir