Ana SayfaOtomobil2020 Dünya Yılın Otomobilleri Ödülü Sonuçları!

2020 Dünya Yılın Otomobilleri Ödülü Sonuçları!

Ödüllerin NY Uluslararası Otomobil Fuarında açıklanması gerekiyordu. Eğer 2020 yılında bir salgın hastalık yaşamamış olsaydık, bu hafta New York Uluslarası Otomobil Fuarından bir sürü haber gelmiş olacaktı. Bu etkinlik yerinde bulunan alan yani Javits Center, 3.000 Covid-19 hastasını tedavi etmek için kitlesel bir yoğun bakım ünitesi barındıran hastaneye dönüştürülüyor. Dünya Otomobilleri Ödülleri Yönlendirme Komitesi, New York’ta bir basın toplantısı yapmak yerine Youtube’un gücünü evlerinde güvenlikli bir şekilde duyuru yapmak için kullanmaya karar verdi.

Her jüri üyesinin yalnızca sürdüğü bir arabaya oy vermesine izin verildi. İlk tur oylama için her kategorideki arabaların sıralanması istenildi. İlk tur bittiğinde, ikinci tur jüri üyelerinden tasarım, güvenlik, performans, teknoloji, çevre ve para değeri gibi etkenler ortaya konularak 1’den 10’a kadar sıralanması istenildi, ve sonuçlar açıklandı.

Yılın Kentsel Otomobili

Jüri Üyesi; İlk üç finalist araç arasından ikisini kullandım. Bunlar 2019’un en iyi 10 arabasını yapan Kia Soul EV ve Volkswagen T-Cross’tu. Üçüncü yarışmacı ise Mini Electric’ti. Sonuçlarda ise highlander gibi bir araç olan Kia Soul EV bu yıl Dünya Kentsel Otomobili seçildi.

Yılın En Performanslı Otomobili

Jürinin en sevdiği kategori olan Dünya Performans otomobili kategorisiydi. Finalistlerin üçü de dahil olmak üzere jüri üyesi bazılarını sürmüş bulunuyordu. Dünya Performans Otomobilindeki finalistler BMW M8, Toyota GR Supra ve ardından Porsche’den ilk üç oldu. Bunlar 718 Spyder / Cayman GT4 / Porsche 911 ve Porsche Taycan’dı. Çoğu kişinin beklediği ve düşündüğü gibi kazanan Porsche Taycan oldu. Bu onu süren kimseye sürpriz olmadı aslında çünkü elektrik yakıt kullandığı için ve kaliteli bir araç olduğu için performans açısından beklenen araç buydu ve kazanan oldu.

Yılın En Lüks Otomobili

Jüri üyelerini yeterince etkilemeyen bu kategori için adaylar BMW Z4, Cadillac CT5, Cadillac XT6, Mercedes-Benz GLE, Mercedes-Benz GLS ve Toyota GR Supra idi. 2020’de piyasaya sürülen en iyi yeni lüks araç finalistleri ise BMW X5 VE X7 idi, ancak ilk üçte iki adet elektrikli otomobil vardı. Bunlar Mercedes-Benz EQC, Porsche 911 ve Porsche Taycan’dı. Kazanan gene belli ve aynıydı, Taycan. Bu araç hem çevre için hemde lükslük açısından yüksek puanlar alacaktı herkes biliyordu ve kazanan gene Taycan oldu.

Yılın En İyi Otomobil Tasarımı

Bu kategoride 2020 için beş otomobil bulunuyordu. Alpine 110S ve Mazda CX-30 finalist otomobillerdeki fakat ilk üçte yer almadılar. Burada finalistler Mazda 3, Peugeot 208 ve yine Porsche Taycan’dı. Bu yılın galibi Mazda 3 oldu. Maalesef Taycan bu kategoriden birinci ayrılamadı.

Yılın Dünya Otomobili

2020’nin en iyi üç finalisti arasında Kia Telluride yer alıyordu. Ars Genel Müdür Eric Bangeman’ın favori SUV’si ise Mazda CX-30’un kardeşi Mazda 3’tü. 50 bin dolar altında alınabilecek daha iyi bir üç SUV yoktu jürilere göre; CX-30 için jüri görüşü, bir kişi crossover araç satın almak istediğinde tavsiye ettiğim otomobildir fakat Mazda 3 ise lüks otomobillerle rekabet eden bir iç mekana sahiptir gibi bir görüşe sahipti. Bu kategoriden’de bir araç kazanacaktı ve bu yılın 2020’nin Dünya Otomobili ödülü Kia Telluride oldu.

Buraya tıklayarak kazanan otomobillerin açıklandığı 2020 World Car Awards: Winners adlı videoya ulaşabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir