Ana SayfaYoutubeYoutube, aslında video arkadaşlık sitesi olarak kuruldu!

Youtube, aslında video arkadaşlık sitesi olarak kuruldu!

15 yıl önce YouTube, video arkadaşlık sitesi olarak lanse edildi. Neyse ki, bu işe yaramadı ve YouTube yakında dünyanın önde gelen çevrimiçi video paylaşım platformu oldu.

Youtube’u, bugünkü devasa çevrimiçi video paylaşım platformundan başka bir şey olarak hayal etmek zor. Ancak, 15 yıl önce oluşturulduğunda platform tamamen farklı bir şeydi: Bir video arkadaşlık amaçlı İnternet sitesiydi.

youtube

Kurucu Steve Chen tarafından ortaya konduğu gibi, platform 2005 yılından beri insanların videolarını yüklemenin bir yolu olarak yayınlandı.

“Her zaman orada videoda bir şey olduğunu düşündük. Ama gerçek pratik uygulama ne olurdu?” Chen 2016’da açıkladı. “Tarihlendirmenin bariz bir seçim olacağını düşündük” dedi.

Kurucu ortaklardan Jawed Karim de geçen yıl bunu onaylayarak şunları paylaştı: “Hatta bunun için bir sloganımız bile vardı: Dinle, Bağla!

“Her şeyin bir anlamı yoktu. Bazı gerçek tanışma videoları için o kadar çaresizdik ki, bu ne anlama geliyorsa bile, herhangi bir çaresiz kişinin başvurduğu İnternet sitesine döndük, dedi. Craigslist.”

Evet, YouTube kurucu ortakları kadınlara randevu videoları yüklemek için 20 dolar ödemeyi teklif ediyorlardı. Neyse ki, işe yaramadı, kimse öne çıkmadı ve kurucuları pivot yapmak ve farklı bir stratejiye geçmek zorunda kaldılar.

Gerisi tarih. Karim ilk videoyu yükledi. Fillerin basit görüntüleri, 18 saniye. Ardından 2004 Süper Kase İlk Gösterisi sırasında 2004 Hint Okyanusu tsunami ve Janet Jackson’ın rezil gardırop arızası yüklemeleri geldi. Her şeyi değiştirdi.

Bir ay içinde site günde 30.000’den fazla izleyiciyi ağırladı. 6 ay içinde her gün 2 milyondan fazla kullanıcı siteye geliyordu. İlk yılının bitiminden önce YouTube 25 milyon görüntüleme alıyordu ve her gün 20.000 yükleme görüyordu.

Google, Ekim 2006’da YouTube’u 1,65 milyar dolara satın aldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir